Хайман с трети хеттрик в кариерата си при петата поредна победа на Едмънтън в НХЛ

Зак Хайман отбеляза трети хеттрик в кариерата си, а Конър Макдейвид и Матиас Янмарк записаха по три асистенции при победа на Едмънтън Ойлърс с 6:1 срещу Каролина Хърикейнс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

???? FIVE IN A ROW ????

The #Oilers defeat the Hurricanes 6-1 at @RogersPlace.#LetsGoOilers pic.twitter.com/6EpoCjSQQf

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) December 7, 2023

Уорън Фоугъл завърши срещата с гол и асистенция, а останалите попадения бяха дело на Райън Маклиъд и Матиас Екхолм. Стюарт Скинър пък направи 39 спасявания за петата поредна победа на Едмънтън в редовния сезон.

VINNY SKINNY WINNY pic.twitter.com/ehW4neNplo

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) December 7, 2023

В последните си пет мача голямата звезда на канадците Конър Макдейвид е с 19 точки (четири попадения и 15 асистенции). Еван Бушар допринесе с два голови паса срещу Кейнс и е с 12 точки (две попадения и десет асистенции).

Hats off for ZMH ???? pic.twitter.com/4hfdncBIGm

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) December 7, 2023

Джордан Стаал бе единственият голмайстор за Кейнс, които са с две поредни загуби и три от последните четири мача. Титулярният вратар Пьотър Кошетков пък бе изваден от игра, след като допусна три гола от шест удара, а на негово място Анти Раанта спря 25 изстрела.

Нападателната линия, съставена от Александър Барков, Сам Райнарт и Еван Родригес, записа цели девет точки и Флорида Пантърс се наложи с 5:4 срещу Далас Старс в друг мач от сряда вечер.

Родригес записа два гола и две асистенции за рекордните в кариерата си четири точки. Райнарт допринесе с попадение и два голови паса, а Барков завърши с по точка от двата показателя. Картър Верхеги също се разписа за Флорида, а Сергей Бобровски отрази 29 удара.

Мейсън Марчмънт, Томас Харли, Радек Факса и Евгений Дадонов бяха точни за Далас.

Лидерът по точки в НХЛ Никита Кучеров записа гол и асистенция за победа на Тампа Бей Лайтнинг с 3:1 срещу Питсбърг Пенгуинс. Дясното крило асистира на Антъни Сирели при числено предимство и вече има голови пасове в 11 поредни мача, което е клубен рекорд. За Сирели пък това бе точка номер 200 в кариерата.

Танър Жено също бе точен за Лайтнинг, които спечелиха втори пореден мач.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago


Originally Appeared Here

You May Also Like