Ванкувър с втора поредна победа срещу Едмънтън на старта на сезона в НХЛ

След като в сряда отборът на Ванкувър Канъкс се наложи с категоричното 8:1 у дома срещу тима на Едмънтън Ойлърс в първия двубой на двата отбора за новия сезон в НХЛ тази нощ Канъкс спечели с 4:3 гостуването си на Ойлърс.

STARTING THE ROAD TRIP WITH A W❗️@McdonaldsCanada | #Canucks pic.twitter.com/QyrAk0NfiK

— Vancouver Canucks (@Canucks) October 15, 2023

Домакините започнаха срещата ударно и още в 42-та секунда Леон Драйсайтъл откри резултата със своя втори гол във вратата на Ванкувър от началото на сезона. До края на частта обаче гостите стигнаха до обрат, благодарение на победенията Андрей Кузменко (9:25) и Нилс Хогландер (17:51).

PRESENCE IN FRONT WORKIN’ TONIGHT ???? pic.twitter.com/cT7lVn95KV

— Vancouver Canucks (@Canucks) October 15, 2023

Конър МакДейвид откри головата си сметка за сезона 1:45 след началото на втория период, но само 51 секунди по-късно Джак Студницка отново изведе Ванкувър напред в резултата. Все пак двата тима се оттеглиха на втората си почивка при равен резултат 3:3 благодарение на попадение на Райън Нуджен-Хопкинс 31 секунди преди средата на редовното време.

RNH wrister ???? pic.twitter.com/sQhBKXJBQY

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) October 15, 2023

Победата на Конъкс донесе привлеченият в началото на седмицата от Торонто Сам Лафърти, за когото това бе дебют с фланелката на Ванкувър. Лафърти се разписа след много силен индивидуален пробив от дясната страна на зоната на Едмънтън и страхотен изстрел, който не остави шанс на Стюарт Скинър.

Sam Lafferty crashing in and cashing in ???? pic.twitter.com/0esvLUTu6v

— Vancouver Canucks (@Canucks) October 15, 2023

С това си попадение Лаферти си заслужи приза за играч на мача, а за втора звезда на двубоя бе избран стражът на гостите Кейси ДеСмит. Той с общо 37 спасени удари, а два от головете, които допусна дойдоха в моменти, в които Ванкувър бе с човек по-малко на леда.

С втората си поредна победа на старта на кампанията тимът на Канъкс се изкачва на второто място в Тихоокеанската дивизия с 4 точки, на 2 зад шампионите от Вегас Голдън Найтс, който имат изигран с един мач повече. Едмънтън пък е на дъното в същата дивизия без нито една точка на своята сметка.

Big congrats to Head Coach Rick Tocchet on his 200th career win! ????@McDonaldsCanada | #Canucks pic.twitter.com/NLauf6PJPn

— Vancouver Canucks (@Canucks) October 15, 2023

Сезонът на Ванкувър продължава в сряда сутринта в 1:00 часа българско време с първото от четири поредни гостувания на източното крайбрежие. Първата спирка от това пътешествие ще бъде Филаделфия, след което ще има визити още в Тампа Бей (20 октомври), Флорида (22 октомври) и Нешвил (25 октомври).

За Ойлърс също предстоят две гостувания на изток, първо в Нешвил в сряда, след което и във Филаделфия в петък (20 октомври).

Снимки: Gettyimages


Originally Appeared Here

You May Also Like