Едмънтън разби Калгари в първия мач на открито за сезона в НХЛ

Едмънтън Ойлърс се наложи с 5:2 срещу Калгари Флеймс в първия мач на открито за сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). „Наследствената класика“ се игра на стадиона „Комънуелт“ в Едмънтън пред 55 411 души по трибуните.

Thank you to the sellout crowd of more than 55,000 at the 2023 Tim Hortons NHL #HeritageClassic! ????#NHLStats: https://t.co/FE6rqw6JUl pic.twitter.com/SuV9mNy4Iy

— NHL Public Relations (@PR_NHL) October 30, 2023

Първото попадение в срещата дойде 4:19 след нейното начало, когато Брет Кулак доби една отразена от Джейкъб Маркстрьом шайба, за да изведе домакините напред в резултата. Точно 5:19 по-късно Зак Хаймън направи преднината на Ойлърс двойна, преди Назим Кадри да върне едно попадение за Флеймс 5:05 преди края на частта. Само 71 секунди по-късно обаче Еван Бушар отново удвой аванса на домакините, като това се оказа и победното попадение за тях.

Във втория период Ей-Джей Крийр върна надеждите на Флеймс за нещо повече от срещата с гол при игра с човек повече, но гостите нямаха сили да сторят това. Крайното 5:2 за Едмънтън оформиха Винсент Дешарне и Евандър Кейн, които се разписаха в третата част.

For the first time this season….

VINNY & SKINNY CELEBRATE THE WINNY ???? pic.twitter.com/XMsKEujIkV

— Edmonton Oilers (@EdmontonOilers) October 30, 2023

За Ойлър това бе едва втория успех в осем мача от началото на сезона. С него тимът се изкачи на шестото място в Тихооеканската дивизия с актив от 5 точки, колкото има и Калгари. Флеймс също са с две победа от началото на кампанията, но имат и мач повече, което им отрежда по-задното класиране от Ойлърс.

Следващият двубой на Едмънтън ще бъде домакинство на Далас Старс, а двубоят е предвиден за 3:00 часа сутринта българско време в петък. Малко повече от 24 часа по-рано „звездите“ ще срещнат и Флеймс в Калгари.

That’s all from the #HeritageClassic!

Goodnight hockey fans! ???????? pic.twitter.com/5DXypikCFP

— NHL (@NHL) October 30, 2023

Тазвечершната среща между Ойлърс и Флеймс бе първото издание на „Битката за Албърта“ за сезон 2023-24 в НХЛ. До края на редовния сезон двата тима ще се срещант още два пъти, като следващото издание на това съперничество ще бъде на 21 януари в Калгари. На 25 февруари ще бъде и последната им среща, която ще се играе отново в Едмънтън, но този път на закрито в залата на Ойлърс.

До края на сезона има предвидени още три мача на открито. Първият от тях ще бъде „Зимната класика“, която този сезон ще бъде в Сиатъл, където на 1 януари ще се срещнат двата най-нови отбора в НХЛ – тези на Сиатъл Кракен и шампиона от миналия сезон Вегас Голдън Найтс.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Освен „Зимната класика“ ще има и два мача на MetLife Stadium в Ню Джърси на 17 и 18 февруари. В първия един срещу друг ще се срещант Ню Джърси Девилс и Филаделфия Флайърс, а във втория ще има градско дерби между Ню Йорк Рейнджърс и Ню Йорк Айлендърс.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages


Originally Appeared Here

You May Also Like